Va fac cunoscuta o reteta fresh pe care am descoperit-o de curand, foarte sanatoasa.

Grapefruit-ul este o sursa buna de vitamine A și B5, potasiu, acid folic si fibre; de asemenea, este bogat in licopen- un antioxidant cu proprietati importante: scade riscul de aparitie a afectiunilor cardiovasculare si de dezvoltare a celulelor canceroase . O jumătate de grapefruit are doar 53 de calorii.

Si acum reteta:
– 4 bucati de piept de pui
– O jumatate de lingurita cimbru uscat
– O jumatate de linguriță de sare
– Un sfertde lingurita piper negru proaspat macinat
– 2 linguri ulei de masline
– Un sfert de ceasca vin alb sec
– Un sfert de ceasca de supa pui
– 3 linguri suc de grapefruit
– 2 lingurite miere
– doua legaturi de macris
– 2 grapefruit
1. Se condimenteaza puiul cu cimbru și jumătate din cantitatea de sare și piper .
2. Se incinge uleiul la foc mediu spre mare . Puiul se lasa aproximativ 6 minute pe fiecare parte, pana prinde culoare. . Se adauga vinul, supa, sucul și mierea . Fierbeti pana scade sub jumatate de ceasca . Se condimentează cu restul de sare și piper.
3. Dupa preparare, se aseaza puiul si sosul in farfurie, adaugand macrisul si feliile de grapefruit.

Din cantitatile mentionate ies 4 portii. Per portie: 266 calorii, 27g proteine, 15g carbohidrati, 10g grăsimi , 438 mg sodiu

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *